این واحد لیچینگ سیانیدی طلا در سال 1397 با همکاری گروه صنعتی معدنی فرامین آسیا در مشهد طراحی و ساخته شده است. ظرفیت این کارخانه فرآوری طلا  200 تن جامد خشک در روز بوده است. لازم به ذکر است که روش فرآوری آن به صورت لیچینگ سیانیدی طلا (Cyanidation)، جذب توسط کربن فعال به روش کربن در پالپ (CIP – Carbon in pulp)، الوشن (Elution) و در نهایت الکترووینینگ طلا (Gold Electrowinning) در حوضچه‌های مخصوص می‌باشد. محصول تولیدی الکترولیز نیز پس از اسیدکاری، ذوب نموده و فلزات گرانبها شمش‌ریزی می‌شوند. در فرآیند اسیدکاری فلزات نقره، پلاتین و پالادیوم نیز جداسازی و فرآوری می‌شوند.

در طراحی و ساخت این واحد تولیدی با بکارگیری روش‌ها و ترفندهای نوین، راندمان تولید افزایش و چالش‌های عملیاتی آن کاهش می یابد. طراحی واحد الوشن این مجموعه به گونه‌ای است که بتواند در فشار اتمسفری فرآیند بازانحلال کمپلکس طلا را انجام دهد که در نوع خود اولین و تنها واحد الوشن تحت فشار اتمسفریک در ایران می‌باشد. این عملیات با حفظ راندمان مطلوب خط فرآوری و الکترووینینگ طلا صورت می‌گیرد.

در طراحی این واحد فرآوری سعی بر این بوده تا از کمترین تعداد پمپ به جهت کاهش مصرف انرژی استفاده شود. همچنین انتقال کربن در فرآیند CIP مابین مخازن بدون استفاده از پمپ می‌باشد. لازم به ذکر می‌باشد که استفاده از پمپ‌های سانتریفیوژ در این مرحله موجب آسیب به بافت کربن و تولید نرمه می‌شود. در نهایت استفاده از پمپ‌های سانتریفیوژ هدر رفت محصول و کربن فعال افزایش می‌یابد.

همچنین طراحی فرآیند همزنی مخازن به گونه‌ای است که ضمن کمترین مقدار آسیب به کربن و مصرف انرژی، بهترین تعلیق ذرات را داشته باشد.

ساخت این واحد فرآوری با رعایت تمامی استانداردهای ساخت در زمینه‌های ساخت مخازن و جوشکاری، عمران، تابلوهای برق قدرت و کنترل و لوله کشی انجام شده است.

 مدیریت و راهبری این واحد تا امروز به عهده گروه صنعتی معدنی فرامین آسیا می‌باشد.

 

لیچینگ سیانیدی طلالیچینگ سیانیدی طلا